Firmele  UBERUM si ARHITEC au fost infiintate in anul 2007  ca societati comerciale cu raspundere limitata cu  capital integral privat romanesc , oferind  si completand treptat o gama de servicii in  arhivarea documentelor  , domeniu reglementat prin Legea Arhivelor Nationale nr.16/1996 si Instructiunile privind activitatea de arhiva la creatorii si detinatorii de documente ( aprobate de conducerea Arhivelor Nationale prin Ordinul de zi nr.271/23 mai 1996 ).

Profesionalismul si calitatea serviciilor oferite de firmele noastre  ne-au asigurat prezenta  in Topul intocmit de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, in care figuram la sfarsitul anului 2011  pe un onorant loc 8 la nivel national  si pe prima pozitie in regiunea sud-est in domeniul de activitate 9101   ( Activitati ale bibliotecilor si arhivelor ) .

Priceperea echipei manageriale precum si a tuturor angajatilor nostrii cu o buna pregatire profesionala  se bazeaza pe o experienta de peste 6 ani  in acest domeniu ca urmare a prestarii serviciilor si efectuarea operatiunilor specifice domeniului arhivistic pentru agenti economici si institutii din 20 de  judete si municipiul Bucuresti.

Credibilitatea noastra in fata partenerilor si  institutiilor  cu care colaboram in mod curent  prin natura serviciilor oferite (ARHIVELE NATIONALE si CASELE JUDETENE DE PENSII)  o putem sustine prin cateva elemente   :

1) In acest moment detinem in vederea conservarii si depozitarii peste 800 de fonduri arhivistice create de unitati ce au fost  dizolvate si radiate  provenind din 20 judete si municipiul Bucuresti si am efectuat peste 1000 de lucrari de ordonare , inventariere si selectionare .De la infiintare ,  am eliberat peste 14.000 de certificate , copii si  adeverinte  catre fostii angajati ai societatilor sus mentionate ce au fost valorificate la Casele Jutetene de Pensii din toata tara.

2) Enumeram cativa dintre clientii nostri  importanti care ne pot recomanda in urma colaborarii  cu unitatile noastre in domeniul arhivarii : UNIVERSITATEA Bucuresti-Facultatea de Litere , C.E.C. BANK S.A. Braila si Tulcea  ,  PRICEWATERHOUSECOOPERS R.B.S. I.P.U.R.L Bucuresti , ALPHA BANK S.A. Braila , ROVIGO S.P.R.L. Bucuresti , SIERRA QUADRANT S.P.R.L. Bacau , ELVACONT S.P.R.L. Bucuresti , EXPERT INSOLVENTA S.P.R.L. Hunedoara , CONSULTING COMPANY S.P.R.L. Tg.Jiu , YNA CONSULTING S.P.R.L. Drobeta Turnu Severin , TAMAS LASZLO I.P.U.R.L. Odorheiu Secuiesc.

3) In lunile aprilie si iunie  2012 am preluat de la CASA JUDETEANA DE PENSII VASLUI  si ARHIVELE NATIONALE-SERVICIUL JUDETEAN BACAU documentele cu valoare practica ( state de salarii , dosare personale ) create de 8 mari unitati  radiate si dizolvate dintre  care mentionam SC Prodagro Zorleni SA ,  SC Comprel SA Comanesti , SC BAT SA MoinestiI , SC Prolabac SA Bacau , SC Petromec SA Moinesti )in vederea eliberarii catre fostii angajati ai acestora de certificate copii si extrase referitoare la stagiile de cotizare la asigurarile sociale.

4) In luna octombrie 2012 am preluat statele de salarii si dosarele personale   create de  Fabrica de suruburi din Tg.Secuiesc  aflate in custodia primariei din localitate in baza carora am eliberat in 7 luni peste 1560 de certificate  (adeverinte ) fostilor angajati , documente ce au fost valorificate la CASA JUDETEANA DE PENSII COVASNA.